ERRU në Asamblenë e 27-të të WAREG

Mbi 50 përfaqësues të lartë të rregullatorëve evropianë të ujit, përfshirë Shqipërinë, u mblodhën në Lisbonë përgjatë datave 7-8 mars në Asamblenë e 27-të të Shoqatës Europiane të Rregullatorëve të Ujit (WAREG). Si anëtare me të drejta të plota, ERRU, e përfaqësuar nga kryetari, Z.Ndriçim Shani dhe komisioneri Z.Namik Simixhiu bashkë me anëtarët e tjerë […]

Bruksel, takim bilateral për Kapitullin 28 “Mbrojtja e konsumatorit dhe shëndetit publik”

Grupi Ndërinstitucional i Punës për Integrimin Evropian (GNPIE) ku bëjnë pjesë edhe përfaqësues nga Enti Rregullator i Ujit zhvilluan sot në Bruksel takimin bilateral mbi kapitullin 28 “Mbrojtja e konsumatorit dhe shëndetit publik”. Delegacioni i ERRU, i përbërë nga Fatime Imeraj, Sekretar i Përgjithshëm dhe Fjola Beqiri, specialiste për Mbrojtjen e Konsumatorit prezantuan veprimtarinë e […]

ERRU, marrëveshje me Rregullatorin Hungarez për Shërbimet e Ujit, Kanalizimeve dhe Energjinë

Një tjetër institucion rregullator evropian për ujin i shtohet listës së bashkëpunëtorëve të Entit Rregullator të Ujit (ERRU).Në 24 nëntor, kryetari i ERRU, z. Ndriçim Shani nënshkroi një Marrëveshje Bashkëpunimi me Znj. Szilvia Szaloki, Zv. Presidente e Rregullatorit Hungarez për Shërbimet e Ujit, Kanalizimeve dhe Energjinë (MEKH).Qëllimi i kësaj marrëveshje është krijimi i një infrastrukture […]

Sfidat rregullatore, ERRU pjesë e Konferencës dhe Ekspozitës Ballkanike

Enti Rregullator i Ujit iu bashkua Konferencës dhe Ekspozitës së Përbashkët Ballkanike organizuar nga Shoqatat e Ujësjellës Kanalizime në Shqipëri e Kosovë, Shoqata Ujësjellës Kanalizime e Shqipërisë Shoqata e Ujësjellësve dhe Kanalizimit Kosovë në ditën e dytë të saj. Kryetari i ERRU, Z.Ndriçim Shani moderoi seksionin e tretë teknik të fokusuar në sfidat rregullatore, duke […]

Bruksel, ERRU pjesë e delegacionit të negociatave

Pas vendimit për hapjen e negociatave, Komisioni Evropian zhvilloi sot takimin e radhës shpjegues, atë për kapitullin 28 “Mbrojtja e Konsumatorit dhe Shëndetit”, në të cilin mori pjesë Enti Rregullator i Ujit (ERRU), i përfaqësuar nga Drejtori i Drejtorisë Juridike dhe Konsumatorit, Z.Taulant Kullolli.Takimi u hap nga Përgjegjësi për Ballkanin Perëndimor në Drejtorinë e Përgjithshme […]

Seminari i WAREG, veçoritë e modelit shqiptar rregullator

Shoqata Evropiane e Rregullatorëve të Ujit (WAREG) ku Enti Rregullator i Ujit (ERRU) është anëtar, organizoi sot një seminar online në lidhje me veçoritë e sektorit të ujit në Shqipëri, si dhe rolin, eksperiencën dhe sfidat e ERRU-së. Prezantimi u realizua nga drejtori i Drejtorisë Tekniko-Ekonomike, Z. Sokol Kraja, i cili shpalosi disa nga problematikat […]

Asambleja e 25-të e Shoqatës Evropiane të Rregullatorëve të Ujit (WAREG)

Memorandumi për Bashkëpunim, i nënshkruar në 18 maj midis katër rregullatorëve ekonomikë të ujit në Shqipëri, Kosovë, Mal të Zi e Maqedoni e ka çuar në një tjetër nivel marrëdhënien midis rregullatorëve të sektorit të ujit në rajon.Të mbledhur në Torino të Italisë për Asamblenë e 25 të Shoqatës Evropiane të Rregullatorëve të Ujit (WAREG), […]