ERRU, marrëveshje me Rregullatorin Hungarez për Shërbimet e Ujit, Kanalizimeve dhe Energjinë

Një tjetër institucion rregullator evropian për ujin i shtohet listës së bashkëpunëtorëve të Entit Rregullator të Ujit (ERRU).Në 24 nëntor, kryetari i ERRU, z. Ndriçim Shani nënshkroi një Marrëveshje Bashkëpunimi me Znj. Szilvia Szaloki, Zv. Presidente e Rregullatorit Hungarez për Shërbimet e Ujit, Kanalizimeve dhe Energjinë (MEKH).Qëllimi i kësaj marrëveshje është krijimi i një infrastrukture […]

Sfidat rregullatore, ERRU pjesë e Konferencës dhe Ekspozitës Ballkanike

Enti Rregullator i Ujit iu bashkua Konferencës dhe Ekspozitës së Përbashkët Ballkanike organizuar nga Shoqatat e Ujësjellës Kanalizime në Shqipëri e Kosovë, Shoqata Ujësjellës Kanalizime e Shqipërisë Shoqata e Ujësjellësve dhe Kanalizimit Kosovë në ditën e dytë të saj. Kryetari i ERRU, Z.Ndriçim Shani moderoi seksionin e tretë teknik të fokusuar në sfidat rregullatore, duke […]

Bruksel, ERRU pjesë e delegacionit të negociatave

Pas vendimit për hapjen e negociatave, Komisioni Evropian zhvilloi sot takimin e radhës shpjegues, atë për kapitullin 28 “Mbrojtja e Konsumatorit dhe Shëndetit”, në të cilin mori pjesë Enti Rregullator i Ujit (ERRU), i përfaqësuar nga Drejtori i Drejtorisë Juridike dhe Konsumatorit, Z.Taulant Kullolli.Takimi u hap nga Përgjegjësi për Ballkanin Perëndimor në Drejtorinë e Përgjithshme […]

Seminari i WAREG, veçoritë e modelit shqiptar rregullator

Shoqata Evropiane e Rregullatorëve të Ujit (WAREG) ku Enti Rregullator i Ujit (ERRU) është anëtar, organizoi sot një seminar online në lidhje me veçoritë e sektorit të ujit në Shqipëri, si dhe rolin, eksperiencën dhe sfidat e ERRU-së. Prezantimi u realizua nga drejtori i Drejtorisë Tekniko-Ekonomike, Z. Sokol Kraja, i cili shpalosi disa nga problematikat […]

Asambleja e 25-të e Shoqatës Evropiane të Rregullatorëve të Ujit (WAREG)

Memorandumi për Bashkëpunim, i nënshkruar në 18 maj midis katër rregullatorëve ekonomikë të ujit në Shqipëri, Kosovë, Mal të Zi e Maqedoni e ka çuar në një tjetër nivel marrëdhënien midis rregullatorëve të sektorit të ujit në rajon.Të mbledhur në Torino të Italisë për Asamblenë e 25 të Shoqatës Evropiane të Rregullatorëve të Ujit (WAREG), […]

ERRU në Kongresin Botëror të Ujit, Danimarkë

Ka startuar punimet Kongresi Botëror i Ujit, i organizuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Ujit (IWA) në kryeqytetin e Danimarkes, Copenhagen, i cili do të shoqërohet në të gjitha ditët nga një ekspozitë e dedikuar inovacioneve në fushën e ujit. Ditën e sotme u organizua një tryezë e rrumbullakët me përfaqësues të rregullatorëve ekonomikë të ujit […]