Dita botërore e ujit, “Bëj ndryshimin që dëshiron të shohësh në botë”

Çdo 22 mars shënjon Ditën Botërore të Ujit ku kërkohet intensifikimi i aksioneve dhe kontributeve nga secili prej nesh, çdo institucion a konsumator, për përballimin dhe zgjidhjen e krizës aktuale e të pritshme në fushën e ujit.

Për këtë qëllim është lançuar fushata #bethechange ku secili kërkohet të bëjë pjesën që i takon për të bërë ndryshimin. Kjo inkurajon ndërmarrjen e veprimeve të vogla në përditshmëri duke ndryshuar mënyrën se si e përdorim, konsumojmë a menaxhojmë ujin.

➡️ Kurse ujin

➡️ Konsumo produktet e sezonit

➡️ Mbro natyrën

➡️ Mos ndot

➡️ Rregulloni tubacionet e ujit

➡️ Aktivizohuni në pastrimin e lumenjve, liqeneve etj

Bëj pjesën tënde! Bëj atë që mundesh!